Przepis na placki z banana bez glutenu, mąki i mleka #szybkieprzepisy

12697063_570589493099520_5187916420791459905_o

Mawiają, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia, który ma postawić nas na nogi i dostarczyć energię na najbliższe kilka godzin. Gdyby nie fakt, że każda minuta rano jest dla mnie cenna, a kolejne włączenie drzemki tylko zwiększa prawdopodobieństwo spóźnienia do szkoły, mogłabym godzinami wymyślać i przygotowywać wykwintne śniadania. Niestety, większość z nas (poza weekendem), nie ma na to czasu, dlatego chciałam Wam zaproponować szybki przepis na placki z banana, które smakują wyśmienicie, a czas ich przygotowania wynosi mniej niż 10 minut.

Mam nadzieję, że placki Wam zasmakują. Napiszcie mi,  z czym je podaliście, chętnie spróbuję z innymi dodatkami niż te poniżej.

Co zazwyczaj jecie na śniadanie?

____________________________________

Do ich przygotowania potrzebne będzie:

1. Obierz banana i pokrój go na mniejsze części.

2. Banana umieszczonego w miseczce zgnieć na papkę, a następnie dodaj całe jajko.

3. Całość wymieszaj.

4. Na suchej patelni umieść olej kokosowy i poczekaj do momentu nagrzania patelni.

5. Chochelką umieść na patelni niewielką ilość masy.

6. Każdego placka piecz do momentu pojawienia się na cieście bąbelków, następie przewróć na drugą stronę.

7. Placki gotowe, ja swoje podałam z płatkami migdałowymi, jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu.

______________________________________

Wartość odżywcza placków (bez dodatków):

Kalorie: około 382 kcal

Białko: 8,2 g

Tłuszcz: 25,8 g

Węglowodany: 28,5 g

Błonnik: 2 g

0 I like it
0 I don't like it

One Comment

  1. kocham robic sobie te placuszki w kazda sobote na sniadanko :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *